امروزه با پیشرفت تکنولوژی و افزایش جمعیت کشت خیار در زمین های کشاورزی کافی نمی باشد و نمیتواند پاسخ گوی نیاز های مردم باشد؛ بنابراین کشت خیار از طریق های دیگری مانند خیار بوته ای و خیار های درختی صورت می گیرد. خیار های درختی طبق مراحلی کشت میشود و در نهایت به خیار درختی تازه تبدیل می شود و در بازار ها به فروش می رسد و ما می توانیم در مجلس های مختلف مانند عروسی از آن استفاده کنیم.
خرید خیار درختی
در ابتدا در باره تاریخچه خیار درختی مطالبی برای شما ارائه می دهیم. خیار شباهت فراوانی به کدو دارد و از طایفه کدو می باشد. و حدودا چند هزار سال پیش در کشور هند اولین شده و بعد ها در جای جای قاره آسیا تولید شده و به فروش رفته است. پرورش خیار های درختی به این صورت است که باید خاک حاصل خیز و درختی تنومند داشته باشد تا بتواند محصول آبدار و خوب را تحویل بازار دهد و مشتریان خوبی را جذب کند.
خیار محصولی است که می توان در حیاط خانه کشت کرد و هم در باغ ها. نور مناسب خورشید امری کاملا ضروری و مهم در کشت خیار درختی می باشد. دمای مناسب و کود وسیله های مورد نیاز در تولید خیار است. روش های کاشت این محصول به گونه کاشت مستقیم و غیر مستقیم است. کاشت مستقیم باید در فصل تابستان تولید شود اما کاشت غیر مستقیم در فصل بهار قابل انجام است و محصول خوبی را تحویل بازار می دهد.
در خرید میوه ها باید دقت فراوانی کنیم چون در طول روز از آن ها استفاده میکنیم باید خیاری را تهیه کنیم که رنگ زرد یا سفید در سطح آن نباشد و نباید هیچ گونه لک و خرابی در خود نداشته باشد؛ چون ممکن است نه تنها فرد را بیمار کنند بلکه موجب انتقال خرابی و لک به سایر میوه ها می شود و دیگر نمی توان از آن به عنوان یک میوه در مجلس ها و درست کردن سالاد استفاده نمود این نکته بسیار کلیدی می باشد و حتماً باید دقت کرد.
هنگام خرید توجه کنید که میوه زیاد درشت نباشد چون احتمال این که از مواد های شیمیایی استفاده شود زیاد است و همچنین ممکن است که آب دار نباشد و غیر طبیعی باشد. خیار هایی که بریدگی در سطح آن ها وجود دارد را اصلا تهیه نکنید چرا که احتمال جذب آلودگی از محیط اطراف را دارد و برای استفاده اصلا مناسب نمی باشد. درست است که خیار در همه فصول در گلخانه ها تهیه می شود ولی در فصل مناسب خودش آن را تهیه کنید.
خیار درختی گیلان
کشاورزان زیادی در اکثریت شهر ها مشغول به تولید خیار می باشند و از این طریق در امد خوبی را کسب می کنند. استان گیلان به علت دارا بودن از آب کافی و باغات سبز و همچنین خاک حاصل خیز قادر به تولید انبوهی خیار است که به سر تا سر کشور صادر می کند و توانسته است در چند سال اخیر مشتریان بی شماری را جذب خود کند و خیار های آب دار و با کیفیت و تمیزی را به بازار ها و فروشندگان عرضه و ارائه دهد.
یکی از محبوبیت خیار های گیلانی به علت محلی بودن آن است امروزه میوه های محلی دوست داران زیادی دارد چون طبیعی و آب دار می باشد. خیار محلی در گیلان در اواسط بهار کشت می شود و حدود یک الی دو ماه شروع به محصول دهی می کند و در تابستان جمع آوری شده و کاملا بهداشتی پاک می شود و در کارتن های بسته بندی با توجه به سفارش های مشتری قرار داده می شود و به مناطق مختلفی ارسال می گردد و به فروش می رسد.
امروزه از خیار به عنوان آب رسان صورت و پوست استفاده می کنند و زنان ایرانی اهمیت زیادی به پوست خود می دهند و خیار به شاداب و زنده بودن پوست کمک فراوانی می کند بنا براین باید خیاری تهیه کرد که آب دار باشد و بتواند آب رسانی خوبی به صورت ما بدهد. خریداری از باغات گیلان یکی از پیشنهاد های ما به شماست که با تهیه آن می توانید پوست خود را کاملا سالم و شاداب نگه دارید و هم از آن به عنوان میوه استفاده کنید.
خیار درختی ارگانیک
طبق تحقیقات محصولات ارگانیک در چند سال گذشته تا به امروز طرفداران بسیاری به خود جذب نموده است و بسیاری از مردم کشورمان بر این عقیده اند که محصولات ارگانیک بهداشتی تر و سالم تر می باشد. شاید برایتان سوال باشد که ارگانیک به چه معناست؟ در جواب باید گفت که نباید کشت طبیعی و مزرعه ای را با ارگانیک اشتباه بگیرید محصولات ارگانیک در تولید آنها به هیچ عنوان از آفت کش ها و کودهای شیمیایی استفاده نشده است.
از محصولات ارگانیک تنها در تولید میوه ها استفاده نمیشود بلکه در تولید غلات، حبوبات، سبزیجات نیز میتوان از این نوع کشت استفاده نمود. کشاورزانی که تصمیم به تولید محصولات ارگانیک گرفته اند باید توجه کنند که نباید از هیچ مواد شیمیایی و غیر بهداشتی استفاده کرد و همچنین تولید این محصولات به کیفیت در خاک عالی و صرفه جویی در مصرف آب کمک شایانی می کند و تاثیر زیادی در حفظ و نگهدای محیط زیست و موجودات زنده دارد.
خیار درختی گلخانه ای
خیار علاوه بر کاشت طبیعی با کشت گلخانه ای نیز قابل انجام است و معمولاً در بازار ها خیار های گلخانه ای استقبال قابل توجهی دارد. نحوه کشت این محصول به گونه ای است که کاملاً بهداشتی و تحت نظر افراد گلخانه مرحله به مرحله صورت می گیرد. کاشت، آب پاشی، کود دادن، و برداشت از مراحل کشت گلخانهای به شمار میرود البته باید توجه کرد؛ درست است که خیار طبعی کاملاً سرد و خنک دارد اما باید در گرما رشد کند.
کشت گلخانه ای مزایا و معایب خاص خودش را دارد از مزایای آن می توان به صرفه جویی در مصرف آب اشاره کرد مثلا کشت در مزرعه آب فراوانی می خواهد اما در گلخانه به این صورت نمی باشد. از معایب کشت گلخانه ای می توان به این اشاره کرد که هزینه های اولیه آن به شدت زیاد است و هزینه دستگاه ها و مواد اولیه زیاد می شود اما کسانی هستند که به کار کشت گلخانه مشغولند و از این طریق می توانند در امد زایی کنند.