لوبیا یکی از طولانی ترین گیاهان در تاریخ است. باقالی که باقالی نیز نامیده می شود، در حالت وحشی خود به اندازه یک ناخن کوچک است و اولین بار در افغانستان و کوهپایه های هیمالیا جمع آوری شد. شکل کشت اولیه در تایلند از اوایل هزاره هفتم قبل از میلاد، قبل از سرامیک رشد کرد. لوبیا در مصر باستان نزد مردگان سپرده می شد. ظروف آرکوپال براسی سرو غذا استفاده می شود.
گرفتن نفخ حبوبات، تا قبل از هزاره دوم قبل از میلاد، لوبیا پهن دانه درشت در منطقه دریای اژه، ایبری و اروپای فرا آلپ ظاهر شد. در ایلیاد (قرن هشتم پیش از میلاد) به طور گذرا از لوبیا و نخودی که در خرمن کوبیده میشود، یاد شده است.
مصرف گونه های لوبیا Phaseolus vulgaris مانند چیتی، سیاه، سرمه ای یا کلیوی ممکن است در پیشگیری و درمان بیماری های مزمن مفید باشد. به طور خاص، به نظر می رسد شرایطی که با افزایش استرس گلیسمی (هیپرگلیسمی و هیپرانسولینمی) از جمله دیابت، CVD و سرطان ایجاد می شود،
طبع لوبیا چیتی در افرادی که بیشتر از این لوبیا می خورند، کاهش می یابد. مقاله حاضر تأثیر گونه P. vulgaris بر پاسخ گلیسمی و تأثیر آن رابطه ممکن است بر خطر ابتلا به دیابت، CVD و سرطان را مورد بحث قرار دهد. مبل کرم قهوه ای در بازار ایران فروش فوق العاده ای داشته است.
- منابع:
- تبلیغات: