خیار (Cucumis sativus) میوه گیاهی از خانواده Cucurbitaceae، همان کدو سبز، کدو تنبل، خربزه و هندوانه است و بومی مناطق هیمالیا است. حاوی بسیاری از مواد معدنی (کلسیم، فسفر، گوگرد، منگنز، پتاسیم، سدیم، آهن، ید) است، البته در مقادیر کم، به جز پتاسیم، برخی از ویتامین های گروه B (تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، اسید فولیک)، ویتامین C. ، E، K، پروویتامین A، آزولن و اسید تارتاریک.
این عناصر عمدتاً در پوست و دانهها متمرکز میشوند، بنابراین نباید در زمان مصرف حذف شوند.
ارزش غذایی در هر 100 گرم خیار
انرژی 14 کیلو کالری
چربی ها 0.5 گرم
پروتئین 0.7 گرم
گلوسیدها 1.8 گرم
الیاف 0.8 گرم
کلسترول 0 میلی گرم
خیار خوب است زیرا پاک کننده است. خیار و عناب تازه به دلیل داشتن آب (96.5 درصد) و پتاسیم، یک دفع کننده عالی است. اگر به طور منظم مصرف شود، می تواند مواد زائد و سمومی را که باعث اسیدیته خون، احتباس آب و سلولیت می شوند، از بین ببرد و متابولیسم را کاهش دهد.
علاوه بر این، عملکرد کلیه را تقویت می کند، همچنین از تجمع اسیدهای اوریک، نقرس و تشکیل سنگ کلیه و مثانه جلوگیری می کند. برای استفاده از خواص مفید خیار، باید آن را به صورت خام مصرف کرد.
خیار با اضافه وزن و پیری پوست مقابله می کند
این سبزی حاوی اسید تارتاریک است که به عنوان تنظیم کننده PH خون عمل می کند و خاصیت سم زدایی و کمی ملین دارد.
همچنین جذب کربوهیدرات ها و در نتیجه کالری را محدود می کند، بنابراین برای کسانی که باید وزن کم کنند مفید است. اثر آن با وجود فیبر تقویت می شود که در کاهش جذب قندها و همچنین چربی و کلسترول نیز موثر است.
اسید تارتاریک همچنین قادر به تحریک تولید کلاژن است، پروتئینی که به حفظ الاستیک و نرمی پوست کمک می کند و از چین و چروک جلوگیری می کند.
خیار مغز را جوان نگه می دارد
یکی دیگر از نقاط قوت این سبزی وجود فلاونوئیدها با خاصیت ضدالتهابی است که با پیری سلول های مغز مقابله کرده و در برابر کاهش حافظه مفید است.
علاوه بر این، این عناصر برای مقابله با عوارض دیابت که شامل آسیب مغزی، شبکیه چشم، اندام تحتانی و کلیه ها می شود نیز موثر هستند که صادرات خیارشور رونق بسیاری داشته است.
خیار ضد عفونی و رفع احتقان می کند
خیار و میوه خشک افغانی حاوی آزولن است، همان ماده موثره بابونه با اثر ضد التهابی و ضد احتقان. این ماده به ویژه در شرایط التهابی تیروئید (تیروئیدیت) و در التهاب هایی که رفع احتباس و سلولیت را دشوارتر می کند مفید است. به ویژه برای کسانی که تمایل به مشکلات کبد، کلیه و دستگاه گوارش خود دارند مناسب است.
برای مقابله با دیابت مفید است، زیرا جذب قندها را کاهش می دهد و به دلیل داشتن شاخص گلیسمی بسیار پایین برابر با 15، یک پنجم مصرف آن با پیک های قندی بالا مقابله می کند.
در صورت وجود فشار خون بالا نشان داده می شود، زیرا سدیم کمی دارد و منبع پتاسیم است. در پیشگیری از نقرس (از بین بردن اسید اوریک خون به دلیل درد شدید مفاصل) و سنگ کلیه مفید است.
برای کسانی که از رفلاکس معده رنج می برند نیز می توانند مصرف کنند، زیرا باعث کاهش عملکرد شیره معده و افزایش موقت PH معده می شود، اما در این صورت بهتر است بدون پوست مصرف شود و در صورت وجود دانه ها نیز از بین بروند.
در برابر سلولیت و احتباس آب استثنایی، به حفظ وزن سالم کمک می کند. خیار و صادرات میوه خشک سرشار از فیبر است، مواد محلول به شکل ژل در سطح روده است که به کند شدن جذب غذا کمک می کند و حس سیری را طولانی می کند.
ایده آل در صورت وجود مشکلات التهابی تیروئید و درم، ضد عفونی کننده و رفع احتقان است. خیار نیز یک ماده آرایشی طبیعی است. آب آن سرشار از گوگرد است و برای مراقبت از پوست عالی است.
تصادفی نیست که در روم باستان زنان از آن به عنوان ماسک زیبایی استفاده می کردند و حتی امروزه نیز خیار یکی از پرمصرف ترین گیاهان در لوازم آرایشی است. پالپ و آب میوه در واقع باعث روشن شدن پوست، رفع احتقان و آبرسانی می شود. خیار را برش بزنید و روی صورت بمالید، پوست را روشن می کند و عیوب را کاهش می دهد و به صورت طراوت می بخشد.
خیار: آنچه در بازار پیدا می کنید
انواع بیشتری از خیار شناخته شده است که از نظر شکل، رنگ و اندازه میوه متفاوت است. پوست می تواند از سبز روشن تا سبز تیره، گاهی اوقات با رگه های سفید، پوشیده شده با مو، کم و بیش برجسته، یا حتی وجود نداشته باشد.
دور هم هست. در میان معروف ترین انواع، ما بازاریاب سبز تیره، وسط سفید بلند، جمینی را پیدا می کنیم. انواع پوست زرد رنگی نیز وجود دارد که طعم تازه و تشنگی خاصی دارند.
در ایتالیا، مناطقی که کشت خیار و درآمد میوه خشک در آن اهمیت دارد، عمدتاً لاتزیو، ونتو و پوگلیا هستند. آنها از مارس تا سپتامبر تا اکتبر مصرف می شوند.
راهنمای خرید و نگهداری
انتها باید سفت و فشرده باشد و سبزی بدون لکه یا فرورفتگی باشد زیرا این میوه لطیف است و در صورت ضربه زدن بلافاصله تلخ می شود. اگر دانه ها را به خوبی هضم نمی کنید، انتخاب باید روی خیارهای نسبتا کوچک یا نازک باشد که حاوی مقدار کمتری هستند.
بهتر است محصولات ارگانیک را ترجیح دهید، زیرا خیارهای سنتی را میتوان با موم درمان کرد تا براقتر شود و با آفتکشها درمان شود. حدود یک هفته در یخچال در محفظه سبزیجات نگهداری می شوند.
خیار در آشپزخانه
می توانید از خیار در سالاد یا رنده شده و مخلوط با ماست کم چرب طبیعی برای یک سس ساده و ایده آل برای سبزیجات و سالاد استفاده کنید.
همچنین می توان خیار را با فلفل، گوجه فرنگی، پیاز، سبزی و فلفل ترکیب کرد تا یک سوپ سرد (گازپاچو) ایده آل برای روزهای گرم تابستان تهیه شود.
برای احتباس آب و سلولیت مفید است، با یک لیتر آب معدنی طبیعی، یک عدد خیار متوسط، یک عدد لیموترش ارگانیک، دو قاشق غذاخوری زنجبیل تازه رنده شده، چند برگ نعنا تهیه می شود. همه چیز را در ظرفی که باید در یخچال قرار داده شود بریزید و چند ساعت استراحت دهید. این نوشیدنی باید در طول روز میل شود.
سانتریفیوژ آرامش بخش: یک خیار تازه را به قطعات کوچک برش دهید و سپس آن را با کمی آب رقیق کنید. عصرها با نوشیدن، استراحت کنید و خواب را القا کنید.
آب سم زدایی: یک سیب سبز، ۲ ساقه کرفس، نصف تجارت خیارشور، یک لیمو و یک تکه ریشه زنجبیل تازه را سانتریفیوژ کنید. با کمی آب رقیق کنید و جرعه جرعه بنوشید.